Teraszépítés, hogyan?

2015.08.12. 16:35 - Építészet

 

Nincs is kellemesebb, mint nyáron kiülni kényelmes kis helyünkre a teraszon, miközben valamilyen finom koktélt szürcsölgetünk. Akinek pedig még nincs és szeretne, adunk néhány jó tanácsot, amire mindenféleképpen érdemes odafigyelni.

 
Plusz költségek merülhetnek fel az építés befejeztével is, melynek oka a hőhíd.

Legfőbb oka a hőhíd kialakulásának a terasz építőanyaga. Azért fontos ezzel számolni, mert télen a ház fűtésének ellenségévé válhat a terasz. A hagyományos vasbeton 86%-kal jobban vezeti a hőt, mint a szigetelés a házon, ezáltal sokkal gyorsabban fog kihűlni a ház.
 

Van olyan módja az építkezésnek, amellyel mindez kikerülhető. Például, ha a homlokzat elé építünk könnyűszerkezetes teraszt, amely készülhet fából, fémszerkezetből vagy a kettő kombinálásából. Természetesen bármilyen formában tervezhetünk.


  1. Alap: első lépésként a tartóelemek, lábak alapozása a legfontosabb, ez szolgál arra, hogy elkerülhessük a teraszunk megsüllyedését.

  2. Rögzítés: távtartó csavarokkal, melyek a szigetelésen keresztül mennek- így nem jön létre hőhíd sem.Persze azt is vegyük fontolóra az építkezés előtt, hogy szeretnénk-e tetőt a terasz fölé, esetleg szeretnénk ha csak félig lenne nyitott?Ön milyen teraszt építene otthonához?

Forrás: sajatlak.com

Hozzászólások