A sikeres ingatlaneladás 5 titka

2015.07.21. 18:00 - Ingatlanügylet

 

 

Amennyiben gyorsan és elégedett végeredménnyel szeretné ingatlanát eladni, hoztunk Önnek egy pár tippet, trükköt, ahhoz hogyan érheti ezt el. Csupán 5 dologra kell odafigyelni, amivel gyorsan eladhat.

1. Jó kommunikáció

Hiszi vagy sem,  a döntő lépések meghozatala múlik ezen. Természetesen mindkét irányba. Mindenki úgy szeretne továbbadni ingatlanán, hogy annak tárgyalási időszaka is pozitív kicsengésű legyen és  tudja,  jó kezekbe került otthona.  Fontos, hogy őszintén és pontosan tájékoztassuk egymást, nehogy szavahihetőségünk lássa kárát.

 2. Próbáljuk a legtöbbet kihozni az ingatlanból

Elsősorban takarítsunk ki, legfőképp azokat a felületeket, melyek azonnal szembetűnnek a vevő számára.  Pakoljuk el személyes holmijainkat, ezzel segíthetjük a vásárlót, hogy ő maga is elképzelhesse leendő otthonát.  Ágyazzunk be, és lehetőleg portalanítsunk is. Igyekezzünk a lehető leginkább olyan körülményeket teremteni, amelyeket egy újság címlapján is szívesen látnánk.

3. Javítsuk a technikai malőröket

Egy-egy apróbb hiba, kellemetlenség nagyon gyorsan elveheti a vásárlói kedvet, ezért nagyon fontos, hogy a vevők áradata előtt tegyük meg a szükséges lépéseket, olyanokat, mint a csöpögő csap, törött ablak, leszakadt polc szervizelése.

4. Kültéri munkák

Nyírjunk füvet, barátságosabbá tehetjük kertünket, ha elhelyezünk egy-két ülőalkalmatosságot a nyári időszakban. Téli hónapokban lapátoljuk el a havat, tisztítsuk meg a járdát, házhoz vezető utat az ajtóig.

5. Varázsoljuk napfényessé, illatossá a helyiségeket

Nem csupán a beszédünkkel kommunikálunk, ezért egyből szimpátiát kelthetünk, ha odafigyelünk erre a két dologra. Húzzuk ki a függönyöket, húzzuk fel a redőnyöket, igyekezzünk minél világosabbá tenni a szobákat. Szellőztessünk ki esetlegesen készítsünk süteményt, hogy friss és finom illat terjenghessen, és persze utóbbinál ne felejtsük el megkínálni a vásárlót.

Forrás: sajatlak.hu

Hozzászólások