Szökik a meleg a lakásból?

2015.09.08. 15:50 - Lakberendezés

 

Jön az ősz, meg a hideg, de nincs pénzünk a felújításra? Néhány tipp arra, hogy mit tehetünk, hogy ne szökjön ki a meleg! 

Az egyik leidegesítőbb jelenség a hideg, az ősz , majd a tél megjelenésével, hogy ha a hő, amivel meleget szerettünk volna otthon teremteni, kiszökik. De hol???


Ablakoknál, ajtóknál érzékelhetjük ezt leginkább. Hazaérünk, hogy felmelegedhessünk és azt tapasztaljuk, valahol nyoma veszett a melegnek. Íme, a legjobb módszerek, arra, hogy ezt megakadályozzuk.

Ablakpárna
legkreatívabb mód, arra, hogy ne jöhessen be a hideg. Így már el is felejthetjük a halk sűvítést, amit az ablak beenged. Rengeted változat létezik, házi készítésű és bolti egyaránt. Tehát, annak, akinek van egy kis érzéke a varráshoz, csak a képzelete szabhat határt. A többieknek sem szabad elkeseredni! Azért a boltok is bővelkednek a kínálatban.

 
 
Redőny vagy spaletta
Társasház, panellakás esetén több, mint valószínű, hogy már van az ablakokon, és tudja is mennyit jelent, mind a fény beszűrődését illetően, mind a hő szempontjából. Családi ház tulajaként választhat redőny vagy spaletta között. A spaletta öltöztet is: nagyon kedvessé varázsolhatja az első benyomást a házról.
 
Függöny
Természetesen ez a legkézenfekvőbb megoldás. Csak egy jó vastag, erős anyagot kell választanunk. Szuper dísze lehet a szobának, főleg, ha harmonizáljuk a bútorokkal.Forrás: sajatlak.com

Hozzászólások