Saját erőből, vagy ingatlanossal?

2015.07.21. 08:42 - Hitel

 

Ingatlanossal vagy nélküle? Cikkünkből kiderül, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha ingatlant kíván eladni, vagy vásárolni, legyen az lakóingatlan (lakás vagy családi ház), esetleg üzleti, vagy egyéb ingatlan.

Nem tud dönteni, hogy ingatlanost bízzon meg  lakása eladásával, vagy inkább önmaga vágjon bele? Nem egyszerű döntés! Mint mindennél itt is vannak mellette illetve ellene is érvek, ezt is hallani, azt is hallani. Dönteni kell!
 
Sokszor hallani, hogy a vevő megtalálja a „szuper” hirdetést, de ott csak az ügynök elérhetősége szerepel. Azaz nem tud mást felhívni, csak az ingatlanost, nem tud közvetlen kapcsolat kialakulni a vevő és az eladó között. Ez néha mondhatni hátrányt is jelenthet, mivel van, hogy a közvetlen kapcsolat sokkal jobb, mint egy közvetített. Vagy csak nem szeret másokhoz igazodni? Egyszerűbb, ha  saját maga beszéli meg a vevővel, hogy mikor jó Önöknek, mint valakin keresztül ezt lebonyolítani.
Az ingatlanosok is pénzből élnek, igen jutalékot kell nekik fizetni, melyért ők idejüket és a szakterülettel kapcsolatos tudásukat adják. Viszont ha mi tisztában vagyunk ugyan ezekkel az ismeretekkel, (mivel manapság már az internetezők világát éljük, ebből adódóan mindennek utána tudunk nézni, olvasni, vagy bármire rákeresni, ahol ezer meg egy tippet kínálnak nekünk) akár saját magunk is meg tudnánk küzdeni ezzel a feladattal, a megfelelő információk elsajátítása után.
 
Az ingatlanpiac mindig mozgásban van, soha nem áll le, az a része az életünknek, ami szükséges, nem csak olyan dolog, hogy „jó ha van”, mivel laknunk mindig kell valahol, és ezt szeretnénk a számunkra legmegfelelőbb helyen tenni. Ebből adódóan mindig is lesz mozgás a piacon, ami a segítségünkre van az ingatlanunk eladásában.
Erre alapozva sokan fölöslegesnek tartják a harmadik fél bevonását, mivel három lépcső helyett két lépcsővel is ugyan oda juthatunk. Ön egyet ért ezzel? Szívesen fogadjuk véleményét!
 
Forrás: sajatlak.com
Hozzászólások