Pályázat családi házakra

2015.08.10. 15:54 - Hitel
Pályázat! Pályázat! Pályázat!

Jövő tavasszal indul a korszerűtlen családi házak felújítását célzó pályázat!
 
Sokaknak jöhet a megkönnyebbülés, hogy a korszerűtlen családi házaikat egy kis segítséggel korszerűbbé tudják tenni. A széleskörű támogatás, amire ezt a projektet tervezték, sok mindent magába foglal, ahogy ezt olvashatjuk is.
 
A kidolgozás alatt álló pályázat keretében az épületek hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, valamint a villamos- és vízhálózatok felújítását támogatják, munkát adva ezzel a kis- és közepes méretű vállalkozásoknak - tette hozzá az államtitkár.
 
A házunk korszerűsítésével, mint pl. a nyílászárók cseréjével rengeteg hőveszteségtől meg tudunk szabadulni, ami a kemény téli hónapokban jelentős tud lenni, ugyan úgy, mint a házunk szigetelésével is, hozzájárulhatunk, ennek csökkentéséhez.
 
A felújítási költség 40 százaléka lesz vissza nem térítendő, uniós támogatás, míg az önrész várhatóan 45 százalék lesz. A maradék 15 százalék pedig kamatmentes, visszatérítendő támogatásból származik majd. Ezt a legkisebb hányadot még nem hagyta jóvá az EU - vázolta a finanszírozást Szabó Zsolt.
 
Forrás: kormany.hu
Hozzászólások