Milyen fotót készíts lakáshirdetésedhez?

2016.02.28. 17:01 - Ingatlanügylet
Hasznos tippeket adunk arra vonatkozólag, hogy milyen fotókat tégy ingatlanhirdetésed mellé.
Néhány ötlet, hogy a lakáshirdetés mellé tett fotó segítse, és ne gátolja a gyors lakáseladást.
  
  
1. Mit fényképezz?
A vevők a képek alapján igyekeznek elképzelni leendő otthonukat. Ezért érdemes minél nagyobb tereket befogni, ahol jól látszik a helyiség alakja, a nyílászárók elhelyezkedése, és  a vevő képes beleálmodni meglévő bútorait.
Világos nappali
     
  
2. Nem vitás, a jó fotó jó ajánlólevele az ingatlannak. De valóban csak a szépet, csak a jót érdemes láttatni?
Erről szó sincs. A vevőd a valóságot szeretné látni. Ha csak az előnyös oldalát mutatod az ingatlannak, csalódást okozol. Természetesen hangsúlyozd, ami szép, de ha pl. csak a fürdőszobát és a nappalit újítottátok fel, és a többi helyiségben még a nagyi lánykori "dizájnja" lelhető fel, csalódást okozol látogatóidnak.
   
3. Mi legyen a fényképen?
Rend mindenképpen! Nincs kiábrándítóbb, mint a koszos edényektől roskadozó konyhaszekrény, vagy a levetett ruhákkal telt kanapé. Fotózás előtt csinálj rendet!
Tipp: Pakold el az irataidat, ruháidat, stb. legalább abból a szegletből, amelyiket éppen fényképezed. ;)
Rendetlen konyha takarítása
      
     
4. Kell-e fényképet feltenned a bútorokról?
Ha berendezett a lakás, nem lehet elkerülni, hogy ne kerüljön fel "bútoros" kép. De tartsd szem előtt, hogy nem az ülőgarnitúrára vagy az antikváriumban vásárolt faliórára kíváncsi a vevő. Sokkal inkább az érdekli, hogy hogyan tudja majd elhelyezni saját bútorait.
 
5. Hány képet tölts fel a hirdetéshez?
Ez függ az ingatlan méretétől, és attól, mennyire van lehetőség az egyes weboldalakon. De ne csak 1-2 képpel jelenítsd meg a hirdetést. Kb. 5-10 kép az ideális. Abból már jól látszik a lényeg, és fent tudod tartani a vevő kíváncsiságát is.
     
Következő cikkünkben sok-sok fotón keresztül mutatjuk be, hogyan lehet egy-egy helyiséget előnyére, és hátrányára fényképezni.
   

Hozzászólások