Airbnb? Az meg mi?

2015.08.11. 11:15 - Ingatlanügylet
 
 "Ti mentek nyaralni idén? Hát igen, megyünk a tesómhoz Németországba. De jó nektek! Legalább a szállás már le van rendezve."- oly sokszor hangzik el ez a beszélgetés.


Nagyon sokan vagyunk így ezzel, vagy egyik, vagy másik oldalról. Szerintem rengetegen próbálnak így spórolni az utazáson, ami egyértelmű. Miért ne tennénk? Nem csak a pénz az előnyös oldala az ilyen nyaralásnak. Muszáj figyelembe vennünk, hogy ennél autentikusabban nem tudjuk megtapasztalni úti célunkat. Kis útmutatást is lehetséges, hogy kapunk, mit nézzünk meg, hol együnk, milyen programok vannak a közelben. És persze ki más tudná ezeket a legjobban, mint egy helyi lakos?

Ezen az irányvonalon ötlötte ki  az Airbnb-t 3 egyetemista srác.

Fő céljai: 
  1. közelibb kapcsolat a helyi kultúrával
  2. a turisták olcsó szállást találjanak
  3. a tulajdonosok pénzhez juthatnak.

A cég már több, mint 10 milliárd dollárt ér, annak ellenére, hogy majdnem csődbe ment a gazdasági válság elején. Természetesen a három fiatal nem fogja kiengedni kezei közül. Egyáltalán nem nyúltak mellé akkor, amikor a sharing economy-ra alapozták vállalkozásukat.  Ez annyit jelent, hogy közösségi oldalon, online kapcsolódunk  azokhoz az emberekhez, akik termékét, szolgáltatását megvásárolnánk, elcserélnénk az erre létrehozott felületen.
 
Hatványozottan növekszik az Airbnb-zők száma világszerte. Vannak, akik üzletszerűen foglalkoznak is ezzel. Szerintük ez sokkal jobban megéri, mint albérletnek kiadni az ingatlant, mivel a nyaralás szó hallatán jóval többet is elkérhetnek. Jelenleg még könnyedén kihasználhatják ezt, az erre vonatkozó jogszabályok hiánya miatt. Nyaralók, vagy inkább mondhatni bérlők esetében is ugyanilyen növekedés mutatkozik. Az albérlet árak az egekben, és vannak, akik inkább ebbe vágnak bele, amennyiben találnak az elképzelésüknek megfelelő árakat.

Olcsó szállástól a gyönyörű palotákig mindent megtalálhatunk az Airbnb oldalán. Sem turistaként, sem pedig tulajdonosként nem szabad elfelejtenünk a közös bizalmat. Hiába a szabályozások, azért az ember nem alapozhat azokra teljesen, hiszen ez  még mindig az internet világa, ahol okosan kell elválasztanunk a valótlan a valóságtól.

Forrás: sajatlak.com

Ön bevállalná az Airbnb nyaralást?Hozzászólások