Kis lakások - Nagy ötletek

2015.07.21. 13:45 - Lakberendezés

 

 

Helyhiány? Orvosolható!

 
Rengetegen küzdenek a kis lakásokban felmerülő helyhiánnyal, ami manapság már nagyon könnyen orvosolható praktikusabbnál praktikusabb megoldásokkal.
Hogy mi is a kis lakások előnye? Elsősorban is könnyen kifűthetőek, kevesebb takarítást vonzanak maguk után, és legalább annyira szépen és mutatósan be lehet őket rendezni, mint a tágasabb társaikat. A mai modern felszerelések hatalmas teret adnak az emberi kreativitásnak, és a fantáziának, mivel rengeteg többfunkciós, illetve átalakítható bútorokat találunk meg a piacon. A nagy belmagasság kihasználására hihetetlenül jó ötlet a galéria kiépítése, amit akár egy kis elkülönülő hálószobának/dolgozószobának is lehet használni, amivel  meg tudjuk növelni a hasznos alapterületünket.
 
A tükröződő felületeknek/elemeknek köszönhetően a kisebb helyiségek nagyobbaknak tűnnek, mint amekkorák valójában, és ezzel jobb komfortérzetet biztosítanak számunkra. Emiatt ugyan úgy, mint a ruháknál a fekete szín slankít, a világosak adnak nagyobb térhatást. Minél több a fény, és minél világosabb a szoba annál kényelmesebbnek és nagyobbnak fogjuk érezni,  nem beszélve az -össze, -ki, -be csukható kanapékról, ágyakról, bútorokról, polcokról. Ezek nagyon praktikusak, ha nincs rájuk épp szükségünk, akkor csak összetoljuk/összecsukjuk őket, és a teret máris használhatjuk más funkcióra. A bútorok gondos kiválasztásával még a nagyobb helyekkel rendelkezőknek is figyelniük kell, hogy az imádott gigantikus méretű kanapé lehet, hogy befér a nappaliba, de akkor befér más is? vagy lehet közlekedni tőle? a kisebb, viszont nagyobb teret hagyó bútorok a közlekedés szempontjából is sokkal előnyösebbek.
A kicsi lakások egyáltalán nem jelentenek hátrányt a lakberendezésben, csak a megfelelő bútorok, és nagyon jó ötletek kellenek hozzá, és máris megoldhatóak a kevés helyből adódó problémák. Mivel a sok jó ötlet-kis helyen is elfér.
 
Forrás: sajatlak.com
Hozzászólások