Miért népszerűek a panelok?

2015.08.24. 15:50 - Ingatlanügylet

 

 

'Juppíí!!!’ Vehetünk/Kivehetünk egy …. Akkor mit is? Lakást, házat, garzont, társasházat, sorházat? Ön szerint mennyire volt eredményes a panelprogram? Minek is örülünk a leginkább? 

A legérdekesebb kérdés ezzel kapcsolatban az, hogy melyik tényező formálja  melyiket. Gondolok én itt arra, hogy vajon egyszerűen csak divat lesz valami és utána azt követi mindenki, vagy egy-két jó tulajdonságért felkapnak valamit és aztán azt hívjuk mi trendnek, divatnak. Én az utóbbira szavaznék. Innen már nem is olyan nehéz visszavezetni és feltárni előnyeit, miért ennyire népszerű ma a panel az ingatlanok között.

 

Amikor lakásvásárlásra, kivételre kerül a sor, egyértelműen mérlegelni kezdünk. Mi az, amit szeretnénk? Mire van pénzünk? Eközött a két mérlegnyelv között billegünk. Jogosan.  Erre adnak választ a mi jó öreg betondzsungeljeink.
Azóta ők is új köntösben mutatkoznak többségében, köszönhetően a panelprogramnak, ami egy kulcsfontosságú tényező abban, miért is egyre felkapottabbak. Azt azért mindenképp hozzá kell tennem, hogy most, mint legfőbb vásárlóerőre alapozva szeretném a témát megközelíteni 25 és 35 év közöttiekre szűkítve a kört.

 

Miért is bizonyul ennyire jó választásnak?

Pörgés, nyüzsgés övezi ezeket a frekventált lakásokat, amelyet a fiatalok abszolút a lakás előnyeként könyvelnek el. Figyelembe véve az egyik legfontosabb tényezőt, a takarékosságot megállapíthatjuk, hogy rendkívül kedvező feltételeket biztosít. A már fent említett panelprogram, lehetővé teszi, hogy egyedi, saját fogyasztásunk után fizessünk, tehát nem csak szebb külsőt kölcsönöz ezeknek a ma már zordnak mondható épületeknek, hanem pénztárcánkon is érezhető. Könnyedén spórolhatunk tízezreket a fűtést illetően, hiszen ezekben a lakásokban egy állandó kellemes hőmérséklet van, és hacsak nem vagyunk "hiperfázósak" akkor nem is igazán lesz szükségünk a radiátorokra. Elhelyezkedésüket tekintve nem is költözhet az ember ilyen árakon, ennyire központi helyre.

Tájékozódni azért minden esetben lényeges, hogy tudjuk,  pontosan mik is helyezkednek el közel az ingatlanhoz, viszont ha  panelra esett a választásunk az már biztos, hogy csak némi számszerű  különbség lesz. Végül, de nem utolsó sorban jöjjön az ár, ha már az értékeket felsoroltuk. Habár növekvő tendenciát mutat az elmúlt fél évben a panellakások ára, még mindig a kedvező kategóriába esik.
Ezt még abban az esetben is állíthatjuk, ha csak saját tulajdonságait, ár-érték arányát vesszük alapul, figyelmen kívül hagyva a piac többi szereplőjét.

Forrás: otthonterkep

Hozzászólások