Festés vagy tapéta? 2.rész

2015.08.18. 16:20 - LakberendezésElőző részünkben megnéztünk néhány nagyon ötletes tapétát, most pedig a beltéri festékeken a sor. Főleg, hogy ebben a nyári időszakban végezzük az ilyen ház körüli munkákat.


Első lépésben azt kell eldöntenünk, hogy milyen színt, mintázatot, hatást szeretnénk elérni. Ez fogja meghatározni, hogy milyen festéktípusból kell majd válogatnunk.


Rengeteg márka létezik már mindegyik fajtából. Összességében ötfélét nevezhetünk meg.

  1. Mészalapú: mész alapú festék, melynek előnye a fertőtlenítő hatás, ugyanakkor ilyet csak akkor válasszunk, ha egy lágyabb, gyengébb színt szeretnénk. Annak ellenére, hogy olcsó, a mész alapnak köszönhetően ezek a festékek nehezen színezhetőek, és még így is kétszer-háromszor kell felvinnünk a falra.
  1. Diszperziós: nagyon széles a színválaszték, minőségével növekszik az ára is. Alapozót is érdemes belekalkulálni, ha ezt választjuk.
  1. Szilikátos: lényege, hogy nagy páraáteresztő képességű, ásványi felületekre, betonra, téglára, azbesztcementre is alkalmazható.
  1. Latex: Bevonata mosásálló illetve lég és páraáteresztő, még a fal természetes légzését sem gátolja.
  1. Színkevert: előnye, hogy a színkód alapján kikevert színek évek múltán is ugyanúgy előállíthatóak, viszont  időt  tekintve nem biztos, hogy megtartja színét.
 
Ön melyiket ajánlaná? Kommentben az Ön véleményét is várjuk!
 
Forrás: sajatlak.com
Hozzászólások