Felvettek az egyetemre, hova költözzek?

2015.07.23. 15:50 - Ingatlanügylet

 

 

Ti hol laktok, hova mentek? Milyen lakhatási lehetőségek állnak előttetek, akik most nyertek felvételt egyetemre, főiskolára? Kolesz, albérlet, saját tulajdon? 

Nemsokára fény derül, ki hova mehet tanulni, lakni a következő néhány évben. Mindig nagy az izgalom a frissen érettségizettek körében ilyenkor. Eseménydús július. Még szervezitek a nyaralást, épp csak megjöttök, aztán a következő pár évetek sorsa dől el. És utána? Jön a kérdés, hol fogom tengetni tanuló éveimet? Többféle lehetőség létezik. Az igylakunk.hu szerint (a kérdőív a Pázmány Péter Katolikus Egyetem- Társadalom és Bölcséeszettudományi Karának gyólyatáborát vizsgálta) fiatal gólyák:

67%- a, akik a szülőkkel maradnak felsőoktatás alatt is.
17%-a,  akik albérletben tengetik ezeket az éveket.
12%-a, akik a koleszos létet választják.
4%-a, akik saját lakásban vagy kertes házban laknak.

A későbbiekben persze nagyjából mindenki mást képzel el és tervez is változtatást a közel jövőben. Átveszi a vezetést a saját ingatlan, elsősorban saját lakás, és csak utána a kertes ház, majd bérelt lakás, bérelt ház, amire a szavaztok.

Természetesen ti is tudjátok, mik a reális elvárások pénztárcátokkal szemben.  A megkérdezettek közül 30% gondolkodik külföldi lakhatásban, életben, viszont az összes válaszadó 77%-a változtatna célján, ha több állami támogatást kaphatna, otthona megteremtésére. Legtöbben úgy vélik, otthon kell a családalapításhoz, ezért nem csupán az ingatlanpiacot befolyásolják a különböző lakástámogatási projektek, hanem szorosan összefűződik a családalapítással is.

Forrás: igylakunk.hu


Hozzászólások