Érdemes még ingatlanba fektetni?

2017.10.17. 08:15 - Hírek
Az elmúlt három évben jelentős áremelkedés jellemezte a teljes ingatlanpiacot. A fővárosban, a nagyobb városokban, és a Dunántúl nyugati felén akár duplájára, vagy még ennél is magasabbra kúsztak az ingatlanárak. Ilyen mértékű emelkedés mellett mit hozhat a jövő? Még mindig jó befektetés az ingatlan?
Már nem vágtázó mértékben, de még mindig tart az ingatlanárak emelkedése. A fővárosban, és a nagyobb városokban három évvel korábban a mostani érték mintegy feléért lehetett panellakást vásárolni, de csaknem ilyen mértékben módosultak a régebbi, vagy új téglalakások árai is. Budapest belső kerületeiben nem ritka a lakások 1 millió feletti m2 ár sem. Lehet ez régebbi, vagy új építésű ingatlan egyaránt.
Soha nem látott bevételeket lehet ma realizálni egy jó helyen lévő panellakás eladásakor is. Budapest keresettebb kerületeiben 600 ezer Ft felett is kínálják a panellakásokat, de vidéken sem ritka a 3-4-500 ezer Ft-os m2 ár. A teljes vételárat tekintve ugyanezekért az árakért már családi házakat is lehet vásárolni ugyanazon a településen. Mégis sokan a központibb elhelyezkedés miatt a lakások mellett döntenek. De azok a vevők is a lakásokat keresik, akik nem akarnak kertészkedni. Éppen ezért a családi házak még mindig lassabban cserélnek gazdát. A lakások jellemzően 1-2 hónapon belül új tulajdonosra találnak, a családi házak - főként a régebb építésű, felújítást igénylő otthonok akár több hónapot is várnak a vevőkre. 
Továbbra is nagy a kereslet minden jelentősebb településen az új építésű családi házakra, melyeket jellemzően nem saját beruházásban építenek az új otthonra vágyók, hanem kivitelezőktől, kulcsrakészen vásárolják azt. 
Úgy látszik, hogy bármilyen magasak is jelenleg az ingatlanárak, akkor is jelentős mértékű a fizetőképes kereslet. Ez köszönhető annak is, hogy még mindig az egyik legjobb befektetési forma az ingatlan, hiszen a jó helyen lévő ingatlan értékállónak bizonyult, mely könnyen bérbe is adható.
 
 Forrás: sajatlak.com
 
 
 
Hozzászólások