Ellenállhatatlan ingatlanhirdetési ötletekkel segítjük lakásod eladását

2016.02.22. 09:10 - Hírek

Szinte az összes vevő ugyanazon részleteket tartja fontosnak. Itt a titok, hogy mi teszi vonzóvá egy-egy ingatlan hirdetését!

  

  
1. A lakás környezetének minél pontosabb meghatározása.
Szinte minden vevő konkrét területen keresi leendő otthonát. Semmi sem bosszantóbb, mint a cím, vagy környék megjelölése nélkül feladott hirdetés. Legjobb, ha a pontos címet is megadod, hiszen sokan szeretik műholdas felvétel segítségével beazonosítani a házat, vagy a környéket.
  
"Ha nincs feltüntetve, hogy melyik városrészben van a lakás, én el sem olvasom a hirdetést. Hamarabb hívok fel egy olyan hirdetőt, akik megadja az utcát is, mint azt, aki titokban tartja. Számomra azt jelenti, valamiért el kell titkolni, hogy melyik utcában található a lakás."
Edwin (Budapesten keres lakást)
  
2. Minél több információt adsz meg, annál bizalomkeltőbb a hirdetés.
A hirdetés szövegében írd le a környéket, és azt, hogy milyen infrastruktúrális lehetőségekkel rendelkezik! Írd le, hogy milyen állapotú az épület, és maga a lakás. Adj meg minden olyan paramétert (tájolás, emelet, lift, közművek), ami fontos lehet az új tulajdonosnak.
    
3. Ne túlozz!
A legtöbben ott rontják el, hogy felújított lakásként hirdetik azt is, amihez utoljára 10 éve nyúlt szakember. Igen, felújított a jelenlegi tulajdonos számára. De a mai dizájnnak már biztosan nem felel meg. Pont azt a célközönséget zárod ki, aki a felújítást igénylő, vagy jó állapotú ingatlant keresi.
    
"Hamarosan megérkezik első gyermekünk. Mivel egy hirtelen döntés volt számunkra, hogy lakást cserélünk, és már el is adtuk a miénket, biztosan nem fogunk felújításba kezdeni. Számtalan olyan ingatlant láttunk, amit felújítottként hirdettek, de egyáltalán nem volt az. Értelmetlen volt egymás idejét rabolnunk."
Zsófi (Kecskemét)
  
4. Olvasd át a hirdetésedet!
Ellenőrizd önmagad, de még jobb, ha megkérsz valaki mást, hogy olvassa át a szöveget. Egy külső szem objektívebben meg tudja ítélni, hogy érthető e, és figyelemfelkeltő e az írás. Ha kritikát kapsz, ne vedd sértésnek, javítsd a hibákat!
  
"Általában nincs kedvem megnézni azokat a családi házakat, amiket "gagyi" szöveggel hirdetnek. Azt vettem észre, hogy ilyenkor nem vagyok képes elhinni azt, hogy ez egy jó helyen lévő, jó ingatlan."
Attila (Balatonfüred)
  
5. Fontos az alaprajz!
Akárki akármit is mond, a vevő szeret már a számítógép előtt ülve álmodozni. "...innen kivesszük ezt a falat, ide teszünk egy ablakot... Hívjuk fel, nézzük meg, hogy lehet-e!" Nem baj, ha nincs mérnök által készített alaprajzod. Megteszi egy kézzel elkészített is, hogy beindítsa a vevői fantáziát.
    
"Ugyanazt a sorházi lakást hirdette három különböző ingatlaniroda. Mi azt hívtuk fel, akinek a hirdetése mellett volt alaprajz is. Az alaprajz miatt őt gondoltuk a legalaposabbnak, és igazunk volt."
Noémi (Székesfehérvár)
  
6. Egy jó fotó sokat lendít a hirdetésen.
Nem az ülőgarnitúrára, és a szépen megterített vasárnapi asztalra kíváncsi a vevő. Fogj be minél nagyobb tereket, láttasd úgy a lakásodat, hogy oda tudja képzelni a vevő a saját életét!
  
"Sosem értettem, hogy az ingatlanos miért a szekrénysort, és a franciaágyat fotózza. Azt elviszik az eladók, nem? Bezzeg a konyhabútorról nincs fent egyetlen normális kép sem."
Norbert (Budapest)
  
7. A legtöbb vevő virtuálisan is szeretné körbejárni a lakást.
A színvonalasabb ingatlanportálok ma már lehetőséget biztosítanak arra is, hogy videót tölts fel a lakásról. Nem kell operatőrnek lenned ahhoz, hogy a telefonod segítségével körbejárd a lakásodat részben, vagy egészben, vagy megmutasd a panorámát. 
  
8. Tégy rendet, mielőtt elkészíted a képeket, vagy videózod a lakást!
Ha nincs időd egy tavaszi nagytakarításra, akkor se ess pánikba! Elég egyik sarokból a másikba pakolnod, amíg elkészül egy-egy kép. Kiábrándító, ha a teli mosogató, a bevetetlen ágy, vagy a felmosó vödör kerül fókuszba. És ha a férjedet nem akarod ott hagyni, mint a beépített konyhabútort, akkor őt se tedd fel a fotóra! ;)
    
"Nagyon vicces volt az a kép, ahol a nappali közepén egy bilin ülő kisgyerek trónolt. A baj csak annyi, hogy ennél többre nem is emlékszem a lakásból, pedig mintha jó környéken volt..."
Emese (Budapest)
  
  

Hozzászólások