Budapest belvárosi lakásai iránt érdeklődnek a kínaiak

2016.05.06. 08:53 - Ingatlanügylet
A 2000-es évek közepén az írek és a spanyolok, az elmúlt években az oroszok, most pedig a kínaiak érdeklődése nőtt meg a budapesti eladó lakások iránt.
A magyar ingatlanpiacon tapasztalható élénkülés felkeltette a külföldi befektetők érdeklődését is, és az ukránok, oroszok mellett a kínaiak vásárolják leginkább a fővárosi ingatlanokat - derült ki a kormany közelmúltban közreadott jelentéséből. Igaz, hogy a felmérésbe az EU állampolgárai nem kerültek be, így az Unión belüli vásárlókról nincsenek információink.
  
Az elemzések szerint a 2015-ben az összes EU-n kívüli ingatlantranzakció mintegy 30%-át kínai vásárlók generálták. Őket követték az oroszok 22%-kal, majd az ukránok 15%-kal, de 4-4%-kal részesedtek az izraeliek, és az amerikaiak - derült ki a portfolio.hu elemzéséből.
  
Egyébként a külföldiek a teljes tranzakciószám 1%-át birtokolták, de Budapest belső kerületeiben ez az arány elérte a 4%-ot.
A külföldiek általában Budapesten kerestek lakást, családi házat, és átlagosan 510 E Ft-ot fizettek négyzetméteréért. A népszerű kerületek természetesen az V-VIII, valamint a XI, XIII, XIV. kerület.
    
Vidéken is élénkülés tapasztalható a külföldi vásárlók körében. Legkedveltebb a Dunántúl, azon belül Hévíz és környéke a favorit, de ugyanilyen népszerűségnek örvend Győr és Sopron környéke is.
  
Eladó ingatlanok                    Hirdetésfeladás
  
Hozzászólások