Mindig jó befektetés az ingatlan, ezt bizonyítja a 100 leggazdagabb magyar vagyongyarapodása is.

2016.05.09. 08:04 - Ingatlanügylet
Újra megjelent a 100 leggazdagabb ember listája. A rangsorban szereplők részben, vagy egészben ingatlanoknak köszönhetik vagyongyarapodásukat.

Biztosan megtérülő befektetésre számíthat az, aki ingatlanügyletekbe fekteti pénzét. Magyarország 100 leggazdagabb emberének 25%-a részben, vagy egészben ingatlanügyletekből szerezte vagyonát. 

     

A portfolio.hu elemzése szerint a 3. leggazdagabbunk, Demján Sándor 37 Milliárd forintos vagyongyarapodásához a tavalyi év legjelentősebb hazai és közép-európai Magyarország 100 leggazdagabb emberéneke is hozzájárult. Ennek keretében adta el a TriGranit-csoport egyharmadát, mely többek között  lengyel és magyar ingatlanokat is tartalmazott. A vásárló amerikai befektető volt.

     

A 25 fős klub tagja Veres Tibor, akinek érdekeltségi körében található a  Wallis-csoporton belüli legjelentősebb vállalkozása a hazai ingatlanpiac vezető cége, a Wing Zrt. De ugyanezen a listán szerepel az az üzletember is Futó Péter személyében, aki a Corvin sétány környékén építtetett lakóingatlanokat és irodaházakat. Ő az, aki 2018-ig Budapesten további 1500 új lakás építését is bejelentette, tudtuk meg a portfolio.hu-tól.

  

Nemcsak a 25 leggazdagabb ingatlan befektető, de mindenki más, ingatlanba fektető vagyongyarapodásához is hozzájárult a világszerte tapasztalható ingatlanpiac élénkülése mellett a tavaly év végén bejelentett új építésű ingatlanokra vonatkozó áfa csökkentés, valamint a 10+10 Millió forintos CSOK.

Forrás: sajatlak.com, portfolio.hu 

     

További cikkek

Hozzászólások